У Росії борги банку "ВЭБ" погасять за рахунок пенсій

У Росії борги банку "ВЭБ" погасять за рахунок пенсій

Таке розпорядження віддали у найвищих владних колах 

У Російській Федерації докапіталізують банк "ВЭБ" за рахунок президентського резерву, який сформований із колишніх накопичувальних внесків пенсіонерів, пишуть "Ведомости" з посиланням на повідомлення федеральних чиновників.

Співрозмовники повідомили, що розмір резерву становить 345 млрд руб., з яких 150 млрд руб. цього року направлять на підтримку банку. Це вже погодили у наглядовій раді банку, головою якої є прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Тільки не треба розглядати це як те, що гроші майбутніх пенсіонерів були витрачені на порятунок ВЭБу", - сказав співрозмовник, додавши, що все узгоджено в найвищих владних колах.

Наголошується, що такі дії слід розглядати, як касове виконання бюджету. При цьому, чиновники зазначили, що в іншому випадку, доводилося б вносити поправки до закону, які ймовірніше у Думі не підтримали б.

При цьому, видання пише, що влада щороку заявляє про тимчасове вилучення коштів із резервного фонду, втім "кожен раз гроші йшли на затикання дірок".

Нагадаємо, комерційний банк "Росія" використовувався у потенційній схемі з відмиванням коштів, до якої мога бути залучена низка близьких знайомих президента РФ Володимира Путіна. Про йдеться в матеріалах Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Журналісти отримали документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, яку, як вони стверджують, могли використовувати деякі її клієнти для відмивання грошей, ухилення від сплати податків і обходу різних санкцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація