У Росії оцінили рекордні збитки через введені Заходом санкції

У Росії оцінили рекордні збитки через введені Заходом санкції

Фото: Reuters

Російські підприємства змушені повертати взяті за кордоном позики.

За останні два роки збитки Росії через введені Заходом санкції через агресію Кремля проти України сягнули 250 млрд доларів США.

Таку суму назвав радник президента Росії і його представник у Національній банківській раді Сергій Глазьєв, повідомляє Rambler News Service.

Він нарікає, що кількість грошей в економіці РФ постійно скорочується. Позаяк російські підприємства змушені були повернути взяті за кордоном кредити на 200 млрд доларів (14 трлн рублів), а нові позики Захід не дає. Глазьєв також нарікає на політику подорожчання грошей, яку впроваджує Центробанк РФ.

Водночас чиновник вважає, що для пожвавлення економічної активності в РФ до рівня 2013 року в економіку необхідно влити близько 19 трлн рублів.

"За останні два роки Центральний банк вилучив з банківської системи близько 5 трлн рублів. Грошей не вистачало і тоді, тепер стало на 5 трлн рублів менше. Західні кредитори забрали близько 200 млрд доларів. Ось ті обсяги, яких нам сьогодні не вистачає порівняно з тією економічною активністю, яка була всього три роки тому і її було недостатньо", – вважає Глазьєв.

Тим часом росіянам світять мільйонні штрафи за продаж "санкційних" продуктів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація