У Росії стрімко обвалився рубль, а долар зріс у ціні

У Росії стрімко обвалився рубль, а долар зріс у ціні

Фото: Reuters

Основна валюта додала майже два рублі.

Після провалу переговорів ОПЕК щодо зниження видобутку нафти задля підвищення її ціни на світових торгах почало дешевшати "чорне золото". Блискавично на цю новину зреагував російський рубль і також почав падати.

На торгах на Московській біржі долар США здорожчав майже на два рублі – до 68,7. Євро додав одразу 2,3 рубля і сягнув позначки у 77,3. Про це пишуть "Ведомости".

Нагадаємо, ринок нафти продовжує лихоманити. Ціни стрімко падають. Особливо ця тенденція посилилась після початку 2016 року. Країни-експортери "чорного золота" ніяк не можуть домовитися про зменшення видобутку, що стало причиною перенасичення ринку. Глобальні продавці нафти бояться втрати своєї частки на ринку, долю на якому можуть зайняти конкуренти.

Загострює ситуацію готовність Ірану випускати на міжнародний ринок додаткові півмільйона барелів щодня після скасування санкцій. Тегеран заявляє, що збільшуватиме свою долю, яка була втрачена з введенням обмежень на розвиток ядерної програми. Після цієї заяви ціни на нафту марки Brent обвалились на початку року взагалі до 27,86 долара.  

Рахують збитки і в Росії. Падіння призвело до різкого зниження бюджетних надходжень, що вже стало причиною стрімкого зубожіння населення і зростання збитків російських компаній.

Тим часом майже 80% росіян назвали стан РФ економічною кризою. А стовпи економіки Росії відзвітували про "болісні" збитки у 2015 році.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація