У справі "ЮКОСа" у Франції арештували майна на 1 мільярд євро

У справі "ЮКОСа" у Франції арештували майна на 1 мільярд євро

Фото: Getty Images

Таку оцінку призвели колишні мажоритарні акціонери компанії.

Вартість російських активів, заарештованих у Франції у зв'язку з рішенням третейського суду в Гаазі у справі колишніх акціонерів "ЮКОСа", склала 1 мільярд євро.

Таку оцінку призвели колишні мажоритарні акціонери компанії. Раніше вартість активів не називалася.

Серед іншого, арешт наклали на гроші МІА "Росія сьогодні" і ФГУП "Госзагрансобственность", на заборгованість компанії Eutelsat перед ФГУП "Космічна зв'язок", а також на акції Eutelsat, які контролює "Космічна зв'язок". Крім того, відомо про арешт платежів компаній Arianespace і Air France російським контрагентам. Крім того, акціонери ЮКОСа намагаються звернути стягнення на фінансові гарантії, надані банком Societe Generale "Рособоронекспорту" у зв'язку з розірванням контракту на постачання кораблів-вертольотоносців типу "Містраль".

Як відомо, 28 липня 2014 року Третейський суд в Гаазі постановив, що РФ повинна виплатити акціонерам ЮКОСа 50 мільярдів доларів в якості компенсації.

Також до основної суми компенсації, Європейський суд з прав людини постановив виплатити колишнім акціонерам нафтової компанії ЮКОС ще близько двох мільярдів євро в якості компенсації за їх скаргою проти Росії. Зауважимо, усього суд тривав близько 10 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація