У Януковича відхрестилися від заморожених у Швейцарії рахунків

У Януковича відхрестилися від заморожених у Швейцарії рахунків

Фото: Reuters

9 грудня Швейцарія подовження арешт рахунків Януковича та його найближчого оточення.

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк стверджує, що у його підзахисного немає жодних рахунків за межами України.

Про це він заявив телеканалу "112 Україна".

"Це повністю неправдива інформація. Я спростовую інформацію про наявність коштів будь-яких за кордоном. Я спростовую, що у Віктора Януковича є рахунки за кордоном... Будь-яких рахунків Олександра Вікторовича Януковича і Віктора Федоровича Януковича в Швейцарії немає", - сказав Сердюк.

За його словами, відповідно до інформації однієї з британських адвокатських компаній, рахунків у екс-президента України немає в 40 країнах світу.

Адвокат підкреслив, що Янукович мав лише 28 млн грн на рахунках у "Ощадбанку", а також декілька тисяч гривень на рахунках "Райфайзенбанку".

Нагадаємо, Федеральна рада Швейцарії ще на рік заморозила рахунки ЯнуковичаМетою такого рішення є надання додаткового часу для кримінальних розслідувань у відповідних країнах. Швейцарія подовжила на рік замороження рахунків екс-президентів Тунісу, Єгипту і України та осіб, пов'язаних з ними.

Швейцарія заморозила активи Януковича у 2014 році строком на три роки. Термін дії цих санкцій спливає у лютому 2017 року. Йдеться про заморозку активів на суму 70 мільйонів швейцарських франків (більше млн).

Повʼязані теми:

Наступна публікація