У ЄБРР пояснили зменшення інвестицій в Україну

У ЄБРР пояснили зменшення інвестицій в Україну

Фото: Firestock

Сума інвестицій, запланованих в 2016 році, багато в чому залежить від проведення реформ.

Європейський банк реконструкції і розвитку в 2016 році інвестує в Україну менше коштів, оскільки політична криза паралізувала механізм прийняття рішень в першому кварталі.

Про це заявив президент ЄБРР Сума Чакрабарті в інтерв'ю Reuters.

"Я не думаю, що в цьому році ми наблизимося до позначки близько 1 млрд євро. Відверто кажучи, політична ситуація в країні в першому кварталі цього року говорила про те, що ніякі рішення не були прийняті, і ми лише тепер приступаємо до роботи", - зазначив він.

Раніше Чакрабарті заявляв, що точна сума інвестицій, запланованих в цьому році, багато в чому залежить від проведення реформ.

Як відомо, ЄБРР є одним із найбільших іноземних інвесторів в Україні. Загальний обсяг його проектів в 2014-2015 роках склав близько 2,2 мільярдів євро.

Як повідомлялося раніше, ЄБРР готовий інвестувати в Україну близько мільярда євро, але тільки за умови проведення реформ. Як зазначив Сума Чакрабарті, ЄБРР давно інвестує в Україну, і були вдалі проекти, але "країна не робила системних змін". На початку 2013 року в банку вирішили припинити інвестування, однак після Майдану підтримали реформаторів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація