У Європі вирішили видати 1,85 млн євро для змін в українській митниці

У Європі вирішили видати 1,85 млн євро для змін в українській митниці

Фото: Reuters

Європейські партнери сподіваються на поступове впровадження Україною стандартів ЄС у митній сфері.

У Києві відбулася конференція-відкриття проекту TWINNING "Підтримка Державної фіскальної служби України в розвитку елементів управління кордонами в митній сфері", на реалізацію якого Європейський союз виділяє 1,85 млн. євро.

Про це пише прес-служба Державної фіскальної служби України.

У роботі конференції брали участь голова ДФС Роман Насіров, а також голови митних відомств Литви, Польщі та Німеччини.

Приорітетними напрямами міжнародного проекту є зміна національних процедур і законодавства, необхідна для повного наближення до стандартів ЄС у митній сфері, глибокий перегляд і приведення у відповідність зі стандартами ЄС інформаційних технологій, побудова комплексної системи протидії корупції в Україні.

Роль координатора проекту по підготовці правової бази для міжвідомчого співробітництва, митного оформлення та спільних транзитних процедур буде виконувати Федеральне Міністерство фінансів Німеччини. Мінфін Польщі буде курирувати відпрацювання оперативних аспектів співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами. А розробку системи боротьби з корупцією очолить Митна служба при Міністерстві фінансів Литви.

"Кінцева мета проекту - перехід від пріоритету простого наповнення бюджету до відповідності платежів реальної вартості імпорту. Ми намагаємося досягти цього через підвищення рівня послуг по митному оформленню, спрощення митних процедур, створення рівних процедур для всіх учасників ринку, автоматизації прийняття рішень, усунення людського фактора, який дуже часто нам заважає ", - заявив глава ДФС Роман Насіров.

Представники ЄС, в свою чергу, очікують, що TWINNING сприятиме виконанню Україною зобов'язань у сфері інтегрованого управління кордонами. Європейські партнери сподіваються на поступове впровадження Україною стандартів ЄС у митній сфері. До того ж, на їхню думку, успішне виконання проекту дозволить затвердити статус України як надійної транзитної країни.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що кількість податкових інспекцій в Україні скоротять майже вдвічі. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він пояснив, що в межах реформування фіскальної служби на 30% скоротять митників, податківців та інших державних перевіряльників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація