Угоду про "відкрите небо" з ЄС Україна може підписати влітку – міністр інфраструктури

Угоду  про "відкрите небо" з ЄС Україна може підписати влітку – міністр інфраструктури

Фото: УНІАН

Омелян вимагатиме від Євросоюзу виконати свою публічну обіцянку.

Через три місяці, в липні 2016-го, може відбутися підписання угоди про спільний авіаційний простір ("відкрите небо") між Україною та Євросоюзом.

Про це під час Українського інфраструктурного форуму повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає УНІАН.

"Ключовим моментом є підписання угоди про відкрите небо з ЄС. Цього разу в нас є чергова дата від Брюсселя – це липень 2016 року", – уточнив міністр.

Омелян нагадав про обіцянку Євросоюзу підписати документ саме в липні.

"Більше вірити я не буду і буду публічно звертати увагу ЄС, що слово треба тримати", – наголосив посадовець.

Нагадаємо, ще торік у травні президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив тодішнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського підписати угоду між Україною і ЄС і його державами-членами про "відкрите небо". Керівництво Мінінфраструктури неодноразово заявляло про плани підписати угоду до кінця 2015 року. Але цього так і не сталося. Пивоварський тоді пояснював це тим, що підписання угоди неможливе без вирішення суперечки між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в цьому напрямку. Питання визначення цієї території обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угоду було парафовано ще в 2013 році.

Зазначимо, що торік Україна та США підписали угоду про "відкрите небо".

Повʼязані теми:

Наступна публікація