Україна готова оголосити дефолт Укрексімбанку - Financial Times

Україна готова оголосити дефолт Укрексімбанку - Financial Times

Україна готова оголосити технічний дефолт Укрексімбанку / Фото: Hubs

Відповідна заява може бути зроблена у п'ятницю, 17 квітня.

Україна в п'ятницю, 17 квітня, планує попередити власників облігацій державного Укрексімбанку, що він оголосить борговий дефолт. Про це пише The Financial Times з посиланням на свої джерела.

За даними видання, з такою заявою виступить міністр фінансів Наталія Яресько, яка знаходиться зараз у Вашингтоні на сесії Міжнародного валютного фонду.

Яресько нібито мотивує це тим, що тримісячна відстрочка з погашення паперів Укрексімбанку є критично важливою для загальної угоди з реструктуризації єврооблігацій України.

Як зазначає видання, досягнення угоди з власниками паперів Укрексімбанку заважає невелика група інвесторів, які розраховують на повне і своєчасне погашення облігацій.

У підсумку банку не вдалося отримати раніше в квітні згоди більшості кредиторів на розстрочку. Нове й останнє голосування пройде 27 квітня. В цей же день за графіком повинно бути здійснено погашення паперів банку на суму $ 750 млн.

Україна до червня має досягти загальної угоди з власниками єврооблігацій країни, включаючи зобов'язання Києва та ряду державних банків і компаній, про реструктуризацію боргу, що є умовою надання їй чергового траншу кредиту МВФ.

Однак, як зазначає FT, повномасштабні переговори України з приватними кредиторами, поки так і не почалися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація