Україна готує проти Росії позов до СОТ

Україна готує проти Росії позов до СОТ

Україна подає позов до СОТ проти РФ. / Фото: aljazeera.com

Повідомляється, що позов торкнеться обмежень стосовно продовольчої продукції. 

Україна готує новий позов до Світової організації торгівлі проти Росії щодо торгових обмежень стосовно продовольчої продукції.

Про це повідомила журналістам торговий представник України Наталія Микольська після засідання уряду в середу, передає "УНІАН".

"У нас робота ведеться щодо продовольчої продукції... Дуже широка продуктова лінійка. Різні обмеження, однак їхня кваліфікація згідно з угодами СОТ подібна, тобто - досить велика доказова база", - наголосила вона.

"Це системні порушення, вони тривали не день і не два", - додала Микольська.

Раніше повідомлялося, що Україна починає технічні консультації у Світовій організації торгівлі з приводу спору про блокування поставок українських вагонів до Росії.

Нагадаємо, в жовтні Україна подала до СОТ перший позов проти РФ щодо обмежень, які були введені на українські вагони та стрілочні переводи.

З 2013 року Росія необґрунтовано вводила обмеження на постачання вагонів з України, анулюючи відповідні сертифікати. Обмеження торкнулися: Крюківського вагонобудівного заводу, Дніпропетровського заводу стрілочних переводів, підприємства "Азовзагальмаш" і Харківського машинобудівного заводу "ФЕД".

Повʼязані теми:

Наступна публікація