Україна, Грузія, Азербайджан і Казахстан домовилися возити товари в обхід Росії

Україна, Грузія, Азербайджан і Казахстан домовилися возити товари в обхід Росії

Транскаспійський транспортний маршрут іде з Китаю до Європи в обхід Росії. / Фото: УНІАН

Глави залізниць підписали угоду про пільгові тарифи на вантажоперевезення.

Україна, Грузія, Казахстан і Азербайджан підписали договір про встановлення пільгових тарифів на вантажоперевезення Транскаспійським транспортним маршрутом, який йде з Китаю в Європу в обхід Росії.

Про це повідомляє азербайджанське новинне агентство Trend.

Протокол був підписаний 14 січня в Баку. Свої підписи на ньому поставили глави залізниць чотирьох країн. Україну представляв виконуючий обов'язки голови правління акціонерного товариства "Українська залізниця" Олександр Завгородній.

Документ передбачає встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення по Транскаспійському маршруту, проведення комплексних заходів щодо спрощення руху поїздів за маршрутом, збільшення вантажообігу.

Україна пропонує вантажоперевізникам скористатися Транскаспійським маршрутом для перевезення вантажів до Центральної Азії в обхід Росії. Вже 15 січня з Іллічівська відправиться в тестовий рейс контейнерний поїзд за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспій і Чорне море).

Транскаспійський транспортний маршрут покликаний для забезпечення транспортного зв'язку між Китаєм і Європою в обхід Росії, через Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація