Україна ініціює створення єдиного економічного простору з країнами Східного партнерства

Україна ініціює створення єдиного економічного простору з країнами Східного партнерства

Фото: УНІАН

Обговорення угоди почнеться восени.

Україна ініціює створення єдиного економічного простору країнами Східного партнерства (Україна, Грузія, Молдова, Білорусь, Вірменія, Азербайджан).

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я сьогодні підняв питання про можливість дискусії про створення єдиного економічного простору", - сказав він у ході прес-конференції в Києві.

Клімкін зазначив, що представники країн Східного партнерства планують провести консультації з цього питання і восени зустрітися для обговорення.

Голова українського МЗС додав, що введення єдиного економічного простору можливе за прикладом таких угод в Євросоюзі, але потрібно проаналізувати, в яких сферах можна його ввести.

Нагадаємо, Україна і Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі, переговори щодо якої тривали шість років. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують, що зона вільної торгівлі буде передбачати зняття торговельних обмежень та повне скасування торговельних мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.

Зокрема, відразу після вступу в силу скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку. Протягом 3-7 років скасовуються мита на ряд агропродукції, а також будівельні матеріали, продукцію машинобудування, включаючи комплектуючі до літаків, автомобілі і трактори. Документ дає можливість українським і канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація