Україна найближчим часом купуватиме газ тільки у Європи - Коболєв

Україна найближчим часом купуватиме газ тільки у Європи - Коболєв

Україна найближчим часом купуватиме газ тільки у Європи / Фото: НАК "Нафтогаз України"

Це обумовлено більш низькими цінами на природний газ на європейському ринку, ніж в РФ.

Україна найближчим часом купуватиме газ тільки у Європи / Фото: НАК "Нафтогаз України"
Найближчим часом Україна не буде купувати російський газ.

Про це в кулуарах "Українського сніданку" в Давосі заявив журналістам глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, пише "Інтерфакс-Україна".

Це обумовлено більш низькими цінами на природний газ на європейському ринку і його достатніми запасами в українських газових сховищах, пояснив він.

"Зараз купуємо весь газ на європейському ринку. Поки змінювати тактику придбання ми не бачимо необхідності. Тим більш, зважаючи на більш вигідні ціни в Європі", - сказав Коболєв.

За його даними, станом на ранок п'ятниці, 22 січня, закупівлі газу в Європі становлять близько 40 млн кубометрів на добу, а підйом газу зі сховищ - близько 90 млн кубометрів.

Проте глава "Нафтогазу" зазначив, що у випадку дуже сильних холодів протягом тривалого періоду теоретично може виникнути ситуація, коли Україні доведеться закуповувати російський газ, але наразі ГТС працює в штатному режимі.

Нагадаємо, у 2016 році Україна планує підвищити в півтора разу тариф російському "Газпрому" на транзит газу. До останнього часу тариф на транзит регулювався двосторонніми договорами між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Повʼязані теми:

Наступна публікація