Україна планує почати постачання газу з Хорватії – Гройсман

Україна планує почати постачання газу з Хорватії – Гройсман

Фото: УНІАН

Прем'єр також домовився про збільшення обсягів постачання блакитного палива через Угорщину.

Україна планує постачати газ із Хорватії через LNG-термінал. Також має намір збільшити обсяги постачань через Угорщину.

Про це у Facebook  повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Минулий тиждень був насиченим: на початку тижня я вітав нового прем'єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича в Україні, а в кінці робочого тижня відвідав Угорщину і зустрівся з колегою Віктором Орбаном. Ми намітили ряд важливих питань щодо поглиблення співпраці як з Хорватією, так і з Угорщиною. Зокрема, з хорватами ми домовилися про взаємодію в енергетиці – є дуже цікавий проект щодо постачання газу з Хорватії через LNG-термінал. Це зміцнить нашу енергонезалежність. З угорцями ми намітили конкретний план дій щодо розбудови доріг між нашими країнами, а також контрольно-пропускних пунктів. Ми поглибимо співпрацю в економічній і торговельній сферах. Важливим результатом моєї поїздки стало те, що Угорщина скасовує плату за візи для українців", – зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Україна вже рік не купує газ у Росії, а обходиться постачаннями з Європи – трубопроводами через Польщу, Угорщину та Словаччину.

Нині в підземних газосховищах – 13,774 млрд кубометрів блакитного палива. Від початку опалювального сезону, за останні півтора місяця, вже відібрали майже один мільярд кубометрів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація