Україна подвоїть частку електроенергії, виробленої на гідроелектростанціях – Гройсман

Україна подвоїть частку електроенергії, виробленої на гідроелектростанціях – Гройсман

Фото: УНІАН

У 2017 році має почати працювати Фонд енергоефективності.

Частку електроенергії, яку виробляють українські гідроелектростанції, планують збільшити вдвічі – з нинішніх 8,6% до 15,5%.

Про це сьогодні, 23 червня, на Форумі з енергоефективності в Києві повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає УНІАН.

"У нас є велика перспектива розвитку гідроелектростанцій. 15,5% всієї необхідної Україні енергії ми можемо здобувати завдяки воді", – запевнив глава уряду.

Гройсман також наголосив, що запровадження ринкової ціни на газ є головним антикорупційним кроком Кабміну, який дозволяє усунути "вимивання" державних коштів.

"Усі говорять про необхідність боротьби з корупцією, і я з цим згоден. Який основний антикорупційний крок уряду? Запровадження ринкової ціни на газ", – сказав прем'єр.

Зазначимо, що з 1 травня 2016 року діє єдиний тариф на газ для населення та юридичних осіб – 6,879 грн за кубометр.

А вже наступного року в Україні повинен почати працювати Фонд енергоефективності. Тож до кінця 2016-го мають прийняти всю нормативну базу. Ця структура має акумулювати, за словами Гройсмана, до 20 млрд грн від міжнародних донорів, держбюджету та приватних інвесторів. Кошти спрямують на заходи з енергоефективності.

Нагадаємо, комуналка в Україні дорожчає майже вдвічі. Хто отримає шалену вигоду від підвищення тарифів, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація