Україна та Індонезія почнуть консультації з приводу створення зони вільної торгівлі

Україна та Індонезія почнуть консультації з приводу створення зони вільної торгівлі

Петро Порошенко під час переговорів із президентом Індонезії. / Фото: УНІАН

Петро Порошенко назвав цю країну важливим торговим партнером у Південно-Східній Азії.

Президент України Петро Порошенко під час переговорів з президентом Індонезії Джоко Відодо домовився про початок консультацій щодо зони вільної торгівлі між країнами.

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю телеканалу CNN Indonesia, повідомляє Міністерство зовнішніх справ України.

Під час зустрічі з представниками індонезійського бізнесу президент України зазначив, що ‪‎Індонезія‬ є важливим торговим партнером Києва у Південно-Східній Азії. За його словами, спостерігається значний ріст товарообігу між країнами, більшість товарів (близько 80%) йде з сільського господарства.

Порошенко відзначив плідність переговорів з керівництвом Індонезії. Він нагадав, що в Джакарті було підписано документи, зокрема щодо співпраці в оборонному секторі, в сфері сільського господарства та візової лібералізації. Також відбулися продуктивні переговори щодо можливості виробництва енергетичного обладнання. Значний потенціал співпраці є у фармацевтичному секторі, додав Президент.

"‪‎Україна‬ має стати майданчиком для доступу на європейський ринок для Індонезії. І в той же час ми вважаємо Індонезію майданчиком на великий азійський ринок"", - зазначив глава держави української держави.

Нагадаємо, Україна і Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі, переговори щодо якої тривали шість років. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують, що зона вільної торгівлі буде передбачати зняття торговельних обмежень та повне скасування торговельних мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.

Зокрема, відразу після вступу в силу скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку. Протягом 3-7 років скасовуються мита на ряд агропродукції, а також будівельні матеріали, продукцію машинобудування, включаючи комплектуючі до літаків, автомобілі і трактори. Документ дає можливість українським і канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.

11_7_trade_3

Повʼязані теми:

Наступна публікація