Україна відновить експорт електроенергії до Білорусі та Молдови не раніше квітня

Україна відновить експорт електроенергії до Білорусі та Молдови не раніше квітня

Україна відновить експорт електроенергії до Білорусі та Молдови / Фото: УНІАН

Нині постачання світла відбувається до Польщі.

Із квітня Україна планує відновити експорт електроенергії за кордон – у Білорусь та Молдову.

Про це розповів заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, передають "Українські новини".

"Ми з другого кварталу зможемо в балансі передбачити максимальний експорт електроенергії в Молдову, Білорусь і Польщу. Всі ці експортні напрямки з другого кварталу будуть виставлені на аукціони", - сказав Светелик.

Посадовець уточнив, що експортувати електроенергію до Білорусі та Молдови в першому кварталі не будуть. Експорт до Польщі Україна відновила з початку жовтня минулого року.

Нині Україна здійснює експорт електроенергії в країни Європейського Союзу виключно через "Острів Бурштинської ТЕС".

У 2015 році Україна скоротила експорт електроенергії на 54,8% порівняно з 2014 роком - до 3,641 млрд кВт/год. Про це пише "Економічна правда". В Угорщину в 2015-му поставлена електроенергія на суму 144,907 млн доларів, Польщу - на 2,722 млн доларів, Молдову - на 1,173 млн доларів, в інші країни - на 1,255 млн доларів.

Нагадаємо, місяць тому в Україні запустили повітряну електромагістраль із Рівненської АЕС до підстанції "Київська". Це дозволить працювати атомній електростанції на повну потужність, а центральні та північні регіони отримали "страховку", що будуть зі світлом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація