Україна вже зігрілася на 55%. Лідери та аутсайдери опалювального сезону

Україна вже зігрілася на 55%. Лідери та аутсайдери опалювального сезону

Фото: Укртрансгаз

Найбільші проблеми з подачею теплопостачання – на Донбасі.

Cтаном на сьогодні, 13 жовтня, до теплопостачання вже підключили 55% об'єктів у всій Україні.

Про це під час селекторної урядової наради повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну.

Житловий сектор та соціальні об'єкти до опалення вже підключили у Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській областях.

У Києві вже опалюють школи, лікарні, дитсадки. Станом на вчора, 12 жовтня, батареї стали теплими в 16% житлових будинків.

На Херсонщині та Одещині опалювальний сезон не розпочинали, бо в цих південних областях надворі ще не настільки холодно.

Чимало проблем із підключенням прифронтових міст на Донеччині.

"Це стосується міст Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Торецьк. Міста розташовані на лінії зіткнення, тому є питання відновлення газопостачання. Я прошу долучити Міненерговугілля, НАК "Нафтогаз" для оперативного вирішення цих питань. Уже вирішено проблемні питання, що існували у Волноваському районі, по селищу Донському", – зазначив Зубко.

Рівень розрахунків населення за комунальні послуги становить 115%.

"Хотів би усунути різні спекуляції з приводу нібито несплати населенням комунальних платежів. За всі попередні роки незалежності України заборгованість населення склала 4,8 млрд грн. Але, підкреслю, рівень розрахунків за 2015 рік становить – 95%, за 2016 – 115%. Це означає, що люди розраховуються за комунальні послуги і за борги минулих періодів", – уточнив Зубко.

У Кабміні також насварили місцеву владу, яка зволікає з витрачанням державних грошей на субсидії. Мовляв, повинні прискорити процес оформлення та довести нинішню цифру в 5,5 мільйона отримувачів субсидій до планових 8,5-9 млн. Такі цифри повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Цільові показники, які доведені до областей і міст, говорять про те, що у систему субсидій ми маємо залучити якомога більше громадян, які потребують цього захисту. Кошти є, система – максимально спрощена. Просив би, щоби по кожному напрямку, кожній області, місту ці показники були виконані. Це ваша робота на місцях", – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Розенко уточнив, що під час опалювального сезону 2016-2017 років середній розмір субсидій складе близько 2 тис. грн.

Чи вистачить запасів газу та вугілля на опалювальний сезон, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Сніг, дощі та шквальний вітер: Україну накрив потужний циклон

Сніг, дощі та шквальний вітер: Україну накрив потужний циклон

Повʼязані теми:

Наступна публікація