Україна й Австралія підписали в США угоду щодо ядерної енергії

Документ передбачає співпрацю в секторі атомної енергетики та мирного використання ядерної енергії.

Під час робочого візиту президента Петра Порошенко до США була підписана угоду між Кабміном та урядом Австралії про співробітництво в галузі використання атомної енергії в мирних цілях.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"В присутності Президента документ підписали Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин та Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко провів переговори з міністром закордонних справ Австралії Джулією Бішоп.

"Австралія прагне допомогти Україні диверсифікувати поставки уранової сировини для мирних цілей", - заявила вона після підписання угоди.

Документ передбачає співпрацю в секторі атомної енергетики та мирного використання ядерної енергії. Зокрема, можливі форми співробітництва у напрямку фундаментальних та прикладних досліджень; наукових, технічних та промислових досліджень та розробок; ядерної безпеки, радіаційного захисту та захист навколишнього середовища.

Такод Порошенко подякував Бішоп за тверду та послідовну позицію Австралії щодо підтримки територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України та подякував уряду цієї країни за тісну взаємодію з Україною на міжнародній арені. Співрозмовники погодилися, що санкції проти Росії мають тривати до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Сторони наголосили на важливості звільнення Надії Савченко та інших українців, яких незаконно утримують в російських тюрмах, й обговорили питання притягнення до відповідальності винних у збитті російськими бойовиками авіалайнеру рейсу МН17.

Президент України запросив прем'єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла відвідати Україну.

Порошенко у Вашингтоні під час виступу на форумі "Боротьба України за свободу" закликав США та ЄС приєднатися до санкційного списку "Савченко-Сенцова" щодо осіб причетних до протиправних дій проти українських політичних в'язнів в Росії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація