Україна збирається збільшити реверс газу з ЄС у три рази

Україна збирається збільшити реверс газу з ЄС у три рази

Україна буде активно інтегруватися в європейський ринок / Фото: ТСН.ua

Реверсні поставки можуть зрости до 40 млн кубометрів на добу.

Україна сподівається з вересня збільшити реверсні поставки газу до 40 млн кубометрів щодоби. Про це повідомив міністр енергетики Юрій Продан.

За його словами, Київ готовий до того, що Росія перекриє трубу Україні і буде постачати тільки транзитний газ. "В даний час в ПСГ закачано близько 13,5 млрд кубометрів газу. Також велика надія на реверсні поставки. В даний час вони становлять 12 млн кубометрів на добу, ми вже найближчим часом можемо збільшити їх до 20. З урахуванням реверсу зі Словаччини з вересня ми можемо розраховувати на 40 млн кубометрів щодоби. Росія, звичайно, неодноразово заявляла, що реверс це чи не кримінальна справа. Але ми працюємо в рамках європейського законодавства", - заявив міністр.

Водночас, за його словами, необхідно скорочувати внутрішнє споживання палива, а найбільших боржників найближчим часом почнуть відключати.

"Україна повинна якомога швидше імплементувати положення третього енергопакету, нам потрібно інтегруватися в європейський ринок. У будь-якому випадку, щоб не відбулося - ми будемо робити все можливе, щоб забезпечити надійний транзит в Європу", - додав Продан.

Нагадаємо, що "Газпром" припинив постачання газу для українців.

Продан розповів, що робитиме Україна без російського газу

Продан розповів, що робитиме Україна без російського газу

Повʼязані теми:

Наступна публікація