Українці у 2014 році можуть зіткнутися з небувалими затримками соцвиплат

Українці у 2014 році можуть зіткнутися з небувалими затримками соцвиплат

Експерти вірять, що в цьому році заборгованість з соцвиплат погасять. / Фото: stakhanov.org.ua

Експерти прогнозують тотальну економію в країні.

Українців попереджають про можливу кризу в соцсфері і в економіці країни в цілому.

Зокрема, за словами Еріка Наймана, керуючого партнера інвестиційної компанії Capital Times, якщо влада надалі не перестане закладати в бюджет нереально оптимістичні цифри, то вже до осені 2014 року Україна зіткнеться з великими проблемами. І тоді, як вважає експерт, уряд змушений буде включити друкарський верстат і стримувати валютний ринок.

У цьому ж році експерти вірять, що хоч з великими труднощами, але все ж бюджет зможе звести кінці з кінцями і заборгованості з соцвиплат будуть ліквідовані, пише "Корреспондент".

На думку нардепа від "Батьківщини" і члена бюджетного комітету, а в минулому - голови Держказначейства Тетяни Слюз, проблеми з соцвиплатами виникли в першу чергу через те, що головний фінансовий документ країни в цьому році був прийнятий з нереальною часткою оптимізму.

"Прогнозні показники дохідної частини держбюджету, місцевих бюджетів, зростання ВВП, макропоказники - всі (були) надуті", - зазначила парламентарій.

Щодо бюджету на наступний рік, то, за словами Слюз, на сьогодні не існує навіть чернетки документа. Нардеп пояснює це тим, що Кабмін чекає закінчення саміту ЄС у Вільнюсі. Якщо там підпишуть договір про асоціацію, то Київ може розраховувати на новий транш МВФ. За рахунок цих кредитів в Україні вдасться зняти фінансове напруження і пережити наступні півтора року. Якщо ж ні, то українців чекає тотальна економія, каже Слюз.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров пообіцяв, що проблеми з соціальними виплатами в Україні вирішать до кінця року.

Раніше повідомлялося, що в Україні накопичилася величезна заборгованість з соціальних виплат.

Повʼязані теми:

Наступна публікація