Український бізнес в 2016 році житиме за старим "модернізованим" Податковим кодексом

Український бізнес в 2016 році житиме за старим "модернізованим" Податковим кодексом

Робота над новим Податковим кодексом буде продовжена в наступному році / Фото: УНІАН

Новий Податковий кодекс Рада збирається ввести в 2017 році.

Верховна Рада домовилася з Кабміном про продовження роботи над новим податковим кодексом в 2016 році.

Про це повідомив спікер українського парламенту Володимир Гройсман.

"Була узгоджена можливість коригування чинного Податкового кодексу, щоб збалансувати бюджет на наступний рік", - заявив він, розповідаючи про підсумки консультацій керівників фракцій і груп, передає Інтерфакс-Україна.

Він також повідомив, що робота над новим Податковим кодексом буде продовжена в наступному році і для цього буде створена робоча група, до якої увійде прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Своєю чергою голова "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що державний бюджет України на 2016 рік буде затверджений на базі зміненого чинного Податкового кодексу, а нову редакцію Податкового кодексу планують прийняти в першому кварталі 2016 року.

"У наступному, 2016 році, бізнес житиме за чинним Податковим кодексом, в якому, все-таки, будуть проведені відповідні зміни. Наприклад, ЄСВ буде скорочений, ПДФО буде дещо скорочено, прозорість при адмініструванні буде забезпечена. Тобто ми модернізуємо чинний Податковий кодекс, але не перейдемо на новий ", - сказав він журналістам сьогодні, 17 грудня, у Києві.

Водночас Луценко зазначив, що на поточній сесії парламент прийме за основу нову редакцію Податкового кодексу з тим, щоб в першому кварталі 2016 над ним працювати і ввести в дію з 2017 року.

Нагадаємо, на цьому пленарному засіданні мають бути представлені законопроекти про державний бюджет на 2016 рік та зміни по Податкового кодексу. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація