Українську ковбасу покликали на експертизу

Українську ковбасу покликали на експертизу© zastavki.com
Гроші 14 жовтня, 2011, 11:39 6475 7
Додати до обраного
Українських виробників м'яса та м'ясопродуктів закликали пройти добровільну перевірку якості продукції.

Українських виробників м'яса і м'ясопродуктів закликають пройти добровільну перевірку на якість продукції. Про це заявили учасники першого проекту "Незалежний аудит виробників м'яса та м'ясопродуктів".

"Вважайте це офіційним зверненням до всіх виробників свинини, курятини, напівфабрикатів і ковбас із запрошенням до участі в проекті незалежної експертизи, - підкреслив Юрій Чорнобривець, директор Інституту споживчих експертиз, організатор проекту. - Участь в експертизі є добровільною і продемонструє споживачам відкритість підприємств, високу якість їхньої продукції і стійку репутацію українських виробників ".

За словами організаторів, мета проекту - показати населенню України, які продукти безпечні і корисні, а які можуть завдати шкоди здоров'ю, щоб покупець робив свій вибір при купівлі усвідомлено.

До складу експертної групи, яка здійснюватиме перевірки, увійшли представники МОЗ України, Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Укрметртестстандарту, Інституту екогігієни і токсикології імені Медведя, Технологічного інституту молока і м'яса, УкрНДІ "Ресурс".

"Ми беремо участь у цьому проекті, тому що саме до нас звертаються люди зі скаргами на низьку якість м'яса та м'ясопродуктів. За 9 місяців цього року ми вилучили понад 25 тонн м'ясопродуктів через її невідповідність стандартам якості. Від імені держави ми повинні захистити своїх громадян від неякісних продуктів ", - підкреслила Алла Григоренко начальник управління громадського здоров'я та санітарно-епідеміологічного благополуччя населення МОЗ України.

Проект планується завершити через 1,5-2 місяці. Тоді організатори представлять результати широкій громадськості.

Читайте також:

В Україні різко подорожчають м'ясо, молоко та фрукти

М'ясо і молоко знову подорожчали

За кілька місяців людство отримає їстівне синтетичне м'ясо

Вчені хочуть годувати людей штучним м'ясом, щоб запобігти екологічній катастрофі

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Подробности.ua / МС
Побачили помилку - контрол+ентер
Гроші 14 жовтня, 2011, 11:39 6475 7
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 7
  • Марина Марина 14 жовтня, 12:05 Згоден 9 Не згоден 0 Не смешите трусы.Это делается для того чтобы заработать побольше денег и просунуть какую то липовую компанию - вот мол тут все самое лучшее.Для экспертизы просто напросто можно сделать специально небольшую партию колбасы.-А продавать непонятно что.Если эксперты так хотят проверить качество колбасы и обезопасить нас от отравы в колбасной оболочке то необходимо бреть на проверку колбасу с прилавка магазина. И называть конкретно производителей которые делают некачественную продукцию,а не говорить что в четырех образцах из шести найдена кишечная палочка.Еазовите производителей что бы люди знали кто их травит. відповісти цитувати Дякуємоспам +1 +1 14 жовтня, 12:09 Згоден 7 Не згоден 0 Точно, вот придурки, для кого они весь этот цирк устраивают??? Клоунада сплошная в этой несчастной стране происходит... Вместо реального контроля за качеством (которого, будьте уверены, нет и не будет - я про качество) - только пиар и показуха... расчет идёт на будломассу, которой мы, к сожалению, и являемся.. цитувати
Вибір редакції