"Укрзалізниця" втрачає мільярди гривень через серйозну корупцію в компанії - Балчун

"Укрзалізниця" втрачає мільярди гривень через серйозну корупцію в компанії - Балчун

Войцех Балчун / Фото: УНІАН

Однак він наголосив, що "УЗ" може стати однією з найбагатших, якщо обмежить це явище.

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявив, що не передбачав, наскільки серйозною проблемою є корупція в компанії. Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Я передбачав, що це (корупція –ред.) проблема, але не передбачав, що це настільки серйозна проблема. Практично від самого початку я бачу тільки схеми, які сприяють корупції. Дуже непрозорі процедури. Дуже часто ми вибираємо найдорожчу пропозицію в наших тендерах і найнижчої якості. І проблема тут не в тому, застосовуємо ми ProZorro, чи ні, бо ми застосовуємо… А проблема там, де готується специфікація. І ця специфікація таким чином розробляється, що вона сприяє одному переможцю. І це незважаючи на те, що вже на самому етапі тендерної процедури все йде по правилах гри. І це велика проблема для фірми", – пояснив Балчун.

Очільник "Укрзалізниці" наголосив, що через це компанія у масштабах року втрачає мільярди гривень, які насправді повинні були використовуватися на користь фірми, підвищувати якість і стандарти для пасажирських перевезень і здатність у залученні вантажних перевезень.

"Якщо нам вдасться обмежити масштаби цього явища, а я іншого виходу не бачу, то "Укрзалізниця" стане однією із найкращих і найбагатших фірм в Україні", –зазначив Балчун. 

Нагадаємо, раніше Балчун повідомляв, що "Укрзалізниця" планує найближчим часом відкрити маршрут, який з'єднає Україну з країнами Балтії. Новий поїзд називатиметься Baltic Express. 

Головою правління "Укрзалізниці" став поляк Войцех Балчун

Головою правління "Укрзалізниці" став поляк Войцех Балчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація