Уряд дав старт приватизації Одеського припортового заводу

Уряд дав старт приватизації Одеського припортового заводу

Фото: Getty Images

Стартова ціна підприємства становить майже 13,2 мільярда гривень.

На урядовому порталі офіційно оприлюднили розпорядження Кабміну про затвердження умов приватизації Одеського припортового заводу. Стартова ціна підприємства – 13 млрд 175 млн грн.

"Конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу державного пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" відбудеться лише у випадку наявності не менше двох учасників, при цьому один з них повинен бути нерезидентом", – уточнив голова Фонду держмайна Ігор Білоус.

"До участі в конкурсі не допускаються юридичні особи, власником більш як 25% акцій (часток, паїв) яких є держава Україна, а також державні господарські об'єднання, холдингові компанії, акціонерні товариства (компанії), їх дочірні компанії та підприємства, органи державної влади, працівники державних органів приватизації, особи, зареєстровані в офшорній зоні чи країнах, включених FATF до "чорного" списку. Також не допускаються юридичні та фізичні особи, що перебувають під санкціями або зареєстровані в державі, визнаній Верховною Радою України державою-агресором, та пов'язані з ними особи", – зазначили у Фонді держмайна.

Раніше Фонд держмайна оприлюднив перелік із 450 об'єктів, які готують до приватизації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація