Уряд спростив повернення заблокованих РФ вантажів

Уряд спростив повернення заблокованих РФ вантажів

Фото: УНІАН

Раніше Росія повністю припинила транзит по своїй території вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

Кабмін доручив проводити процедури розмитнення українських вантажів, які вимушено повертаються в Україну із РФ, за прискореною процедурою і з швидким відшкодування ПДВ.

Про це у Facebook повідомив президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, - пише "Європейська правда". 

Він зауважив, що в понеділок торговий представник Наталія Микольська добилася окремого урядового протокольного доручення щодо розмитнення кожного українського вантажу, який вимушено повертається в Україну із Росії, за прискореною процедурою і з швидким відшкодування ПДВ.

"В нинішніх важких фінансових умовах, коли обігових коштів не вистачає, це рішення - важливе для кожного підприємства, вантажі якого були заблоковані Росією", - резюмував він.

блокування російських фур (15.02.)

Нагадаємо, 12 лютого активісти на в'їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мають на меті не допустити в'їзду в Україну торговельного транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади долучилися жителі кількох областей: Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської, Вінницької та Одеської.

Росія запровадила заборону на транзит українських вантажів у рамках загальної політики захисту російського ринку, прийнятої Кремлем у відповідь на набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з 1 січня 2016 року. Пізніше стало відомо, що Росія може розблокувати транзит вантажоперевезення з України своєю територією.

У Мінекономрозвитку наголосили, що масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть територією цієї країни, немає. Є лише обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФ до Казахстану.

15 лютого уряд України ухвалив рішення призупинити транзит російських вантажівок територією України у відповідь на блокування транзитних українських фур у РФ. 

16 лютого було запроваджено режим "їду додому": українські вантажівки, які в результаті призупинення транзиту залишились на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ, безперешкодно повертатимуться до України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація