В уряді вирішили заморозити соцвиплати "сумнівним" переселенцям

В уряді вирішили заморозити соцвиплати "сумнівним" переселенцям

Виплати справжнім переселенцям обіцяють повернути в повному обсязі / Фото: Reuters

Списки людей, які претендують на  гроші, перевірятимуть. 

Українська влада ухвалила рішення щодо тимчасового призупинення соціальних виплат для переселенців, які викликають сумнів.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

За його словами, наразі зареєстровані понад 1,7 мільйона тимчасово переміщених осіб, тому представники влади відкинули ідею повної перереєстрації вимушених переселенців, повідомляє "Українська правда".

Списки людей, щодо яких можуть бути сумніви, збираються складати "аналітичним шляхом", а згодом проводити додаткові перевірки. Люди, які є реальними переселенцями, знову отримуватимуть виплати у повному обсязі з моменту призупинення.

"Реальні переселенці нічого не втратять… Чесним людям немає чого боятися, боятися треба шахраям, злочинцям, тим чиновникам, які організували корупційну схему навколо цього питання", - наголосив Розенко.

За його даними, щомісяця лише на пенсії переселенцям витрачають близько двох мільярдів гривень, а річний обсяг різноманітних виплат сягає близько 30 мільярдів гривень.

"Якщо взяти навіть не 50%, як сказав голова СБУ, а 30%, які осідають у шахрайських схемах – це вже будуть щонайменше річні видатки на рівні 10 мільярдів гривень. 10 мільярдів, які не потрапляють до бюджету і не стають доходами вимушених переселенців – а йдуть по кишенях чиновників і слугують оплатою праці незаконних збройних формувань", - додав він.

Раніше Служба безпеки України дізналася про безпідставне отримання з державного бюджету коштів, спрямованих на соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак. За словами Грицака, окрім великої кількості переселенців, які мають право на виплати та чесно оформлюються, існують і шахраї, які налаштували незаконне отримання державних коштів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація