Уряд збільшить видатки на оборону та безпеку в 2017 році

Уряд збільшить видатки на оборону та безпеку в 2017 році

Фото: Сайт президента України

У проект державного бюджету України на 2017 рік уряд закладає нові принципи економічної політики.

Загалом, обсяг асигнувань на оборону і безпеку України, який закладається в проект державного бюджету на 2017 рік, становитиме близько 120 млрд грн, або 5% ВВП.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, передає УНІАН.

"Ми говоримо про 5%. Якщо минулого року ми говорили про 113 млрд грн, то цього року це 120 млрд грн", - зазначив Кубів.

За його словами, у проект державного бюджету України на 2017 рік уряд закладає нові принципи економічної політики, які повинні залишатися незмінними протягом 5 років.

"Ми працювали досить довго і ефективно над бюджетною резолюцією. Бюджетну резолюцію ми дали на три роки. І ми хочемо закласти основи формування реального бюджету на 2017 рік, який дасть змогу створити такі правила гри для бізнесу, які не змінюватимуться п'ять років. Ми хочемо це зробити. Ми прорахували дохідну і витратні частини, ризики. Бюджет буде абсолютно реальний. Ми хочемо максимально показати реальні доходи", - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Також Кубів додав, що реальні доходи будуть не меншими за заплановані на поточний рік.

Нагадаємо, протягом січня-липня 2016 року економіка України зросла на 0,7%. Такі дані наводить Міністерство економічного розвитку та торгівлі. Нагадаємо, у першому кварталі економіка вперше за останні два роки почала зростати і в річному вимірі показала плюс 0,1%.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оновило свій економічний прогноз для України й погіршило показник зростання ВВП за підсумками 2016 року із раніше оприлюднених 2% до 1%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація