Узимку в квартирах може бути холодніше, бо температуру в батареях хочуть знизити на два градуси

Узимку в квартирах може бути холодніше, бо температуру в батареях хочуть знизити на два градуси

Узимку в квартирах українців може бути холодніше через економію газу / Фото: gbgalsgallery.com

Уряд шукає шляхи, щоб зекономити газ, якого цієї зими не вистачатиме.

Цієї зими температуру тепла в батареях опалення можуть знизити на два градуси. Остаточно таке нововведення ще не затвердили.

"Міністерству охорони здоров'я і Міністерству регіонального розвитку доручено в місячний термін опрацювати питання доцільності зменшення нормативної температури повітря у приміщеннях на два градуси. Це рекомендація міністерствам, а не рішення щодо зміни температури. Я це підкреслюю. В нинішніх умовах ми повинні шукати всі можливі шляхи оптимізації використання природного газу", - зазначив міністр Кабміну Остап Семерак, якого цитує УНІАН.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк після того, як 16 червня російський газовий монополіст "Газпром" повністю припинив подачу природного газу в Україну, дав доручення розробити законопроект про надзвичайний стан в енергетичному секторі. Проте "просунути" документ у парламенті Яценюку поки виявилося складно – законопроект прийняли лише з кількох спроб у першому читанні.

Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час засідання енергетичного кризового штабу доручив Міненерговугілля та іншим міністерствам розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження Україною опалювального сезону без російського газу.

Нагадаємо, раніше Яценюк пообіцяв ввести пільги тим, хто перейде із газового котла на електричний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація