В Австрії заморозили активи олігархів-втікачів Курченка і Азарова-молодшого

В Австрії заморозили активи олігархів-втікачів Курченка і Азарова-молодшого

Правоохоронці вже заарештували понад 25 рахунків молодого олігарха / Фото: metalist.ua

Щоб довести причетність Курченка до цієї компанії, австрійцям знадобилось півроку.

В Австрії заморозили активи компанії LPG Trading GmbH, яка займалася торгівлею зрідженим газом.

Як зазначається у повідомленні МВС Австрії, блокування активів стосується часток бізнесу, які належать Сергію Курченку та сину екс-прем'єра Миколи Азарова Олексію Азарову, пише Deutsche Welle.

Активи компанії LPG Trading GmbH заморожені на підставі рішення Ради ЄС про санкції стосовно посадових осіб низки підприємств, власники якої сховані в офшорних зонах. Йдеться про тіньовий бізнес-оточення екс-президента Віктора Януковича, зокрема Курченка і Азарова, в Австрії і Німеччині через нідерландську компанію Stichting DepositaryDonau Investment Fund. Щоб юридично довести причетність оточення Януковича до цієї компанії, австрійським правоохоронцям знадобилося півроку.

Загалом на даний момент в Австрії заморожено активи людей з оточення екс-президента Віктора Януковича на суму близько шести мільйонів євро, повідомили у міністерстві економіки Австрії.

Як повідомляє DW з посиланням на власні джерела, на даний момент в країнах ЄС заморожено близько мільярда доларів, які, імовірно, належать оточенню Віктора Януковича. Значна частина цих коштів може належати Сергію Курченку. Генеральна прокуратура України підозрює олігарха у махінаціях з продажем зрідженого газу, які завдали державі збитків на понад три мільярди гривень. Група компаній СЄПЕК, яку контролював Курченко, за даними Генпрокуратури, була злочинною організацією, що діяла під прикриттям низки фіктивних фірм. Інформація, оприлюднена нині австрійськими правоохоронними органами, вказує на те, що до даної злочинної організації міг мати стосунок і Олексій Азаров.

Нагадаємо, перевірку комерційних фірм, які так чи інакше наближені до Курченка, Генпрокуратура розпочала в березні. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС розкрило злочинну схему ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній "Східноєвропейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), яка належить Курченку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація