В чому переваги мобільних кондиціонерів та як вони працюють? Новини компаній

В чому переваги мобільних кондиціонерів та як вони працюють?

Мобільні кондиціонери — ідеальний вибір для людей, які орендують житло.

Мобільні кондиціонери — ідеальний вибір для людей, які орендують житло. Також це гарний варіант для тих, хто не бажає витрачати кошти на встановлення стаціонарних кондиціонерів у кожній кімнаті квартири. Чим ще експерти пояснюють зростання попиту на ці пристрої та за яким принципом вони працюють, читайте в нашому матеріалі.

Ще приблизно 10 років тому на ринку були представлені тільки два типи кондиціонерів: віконні та настінні спліт-системи. Сьогодні ж користувачі популярного каталогу товарів та цін MagaZilla можуть знайти в розділі http://m.ua/kata/77/ ще й мультиспліт-системи і мобільні кондиціонери. 

7 переваг мобільних кондиціонерів

Попит на мобільні кондиціонери з кожним роком зростає. І це недивно, адже вони мають ряд переваг в порівнянні з настінними спліт-системами. Про які переваги йде мова?

1.     Мобільні кондиціонери можуть охолоджувати або нагрівати повітря в приміщенні незалежно від того, яка температура на вулиці. У той же час класичні кондиціонери не можна вмикати, коли температура за вікном нижче – 5 °С (інверторні моделі витримують температуру до – 15 °С). При експлуатації під час сильних морозів відбувається обмороження зовнішнього блоку, а це, в свою чергу, призводить до виходу кондиціонера з ладу.

2.     Вам не доведеться чекати фахівців і платити великі гроші за встановлення і підключення пристрою, адже мобільний кондиціонер не потребує монтажу.

3.     Мобільні кондиціонери часто мають два (або більше) отвори для подачі повітря, розташованих у верхній та нижній частинах корпусу. Завдяки цій особливості вони швидко створюють комфортний мікроклімат в приміщенні.

4.     Мобильний кондиціонер має покриті тонким шаром гуми колеса, тому вам не доведеться піднімати його для переміщення з однієї кімнати в іншу. При цьому не пошкоджується поверхня підлоги.

5.     Мобільний кондиціонер можна поставити в будь-якому місці квартири (в тому числі вбудувати його в спеціальну нішу).

6.     Ви можете брати агрегат з собою куди завгодно, наприклад, на дачу.

Який би мобільний кондиціонер ви не обрали на http://m.ua/, можете не сумніватися: завдяки сучасному дизайну він гармонійно впишеться в будь-який інтер'єр.

Принцип роботи

Настінні спліт-системи складаються із зовнішнього і внутрішнього блоків, які відповідають за збирання та подачу охолодженого/нагрітого повітря відповідно. У мобільних же кондиціонерах ці функціональні елементи розміщені в одному блоці. Повітря всмоктується через спеціальні отвори в корпусі, потім охолоджується або нагрівається, проходячи крізь компресор, після чого видувається в приміщення вже через інші отвори. Нагріте же в процесі роботи двигуна повітря поступає в трубу, вільний кінець якої виводиться на вулицю через вікно або кватирку. Також деякі моделі мають спеціальну ємність для збору конденсату.

До речі, якщо ви хочете швидко охолодити приміщення, використовуйте тільки верхній режим подачі повітря, якщо нагріти — нижній (за його наявності). Оскільки холодне повітря більш важке, воно має властивість опускатися вниз. Гаряче, навпаки, піднімається до стелі. Таким чином забезпечуються безперервна циркуляція повітряних мас і швидко досягається потрібна температура.

Наступна публікація