В Італії представили унікальний дерев'яний велосипед, вироблений в Україні

В Україні такі велосипеди не продаються через високу вартість, а за ось кордоном готові за нього платити.

Українська компанія Woodrover створює дорогі забавки для дорослих хлопців – дерев'яні велосипеди, які їздять, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Валерій Горбатов бере участь у виставці "Bologna Desighn Week" в Італії. Його компанія - серед восьми українських учасників, які презентують свою продукцію.

Свій дерев'яний велосипед Валерій уперше привіз на міжнародну виставку. Зустрічі з можливими партнерами запланував завчасно.

А починалося все два роки тому. Він 15 років виготовляв меблі в містечку Вишневе на Київщині, доки на свій день народження не захотів чогось особливого.

Дизайн узяв на себе, для інженерних рішень знайшов авіаконструктора. Одразу визначилися - це має бути велосипед для обраних, який не поступається дорогому металевому аналогу. Два місяці проектували, два місяці виготовляли.

"Склеєний з шарів, зроблений з декількох складових частин. Тобто це конкретно є трикутник, рама, яка збирається, все разом. Є пір'я, які клеяться до нього окремо. Мало того, ось тут шари, посилені армуючою стекло тканиною для збільшення міцності", - розповідає конструктор велосипеда Антон Лубнін.

Перший тест-драйв відбувся на справжніх велоперегонах - його випробував спортсмен Олександр Чупринюк під час київського марафону. Потім були й інші випробування - усе знімали на відео.

"Молився, їхав. Проїхали 100 км. Я проїхав класно. Всі в Україні кажуть зараз про те, що потрібно заводити інвестиції якимсь чином. Але як це робити, мало хто знає. Потрібно створювати класний якісний новий продукт український", - каже підприємець і велогонщик Олександр Чупринюк.

У світі не нарахуєш і десятка компаній, які виробляють дерев'яні велосипеди, тож це іміджевий товар для країни. На Вудровері їздив міністр закордонних справ Клімкін під час велопробігу в Амстердамі перед референдумом у Нідерландах. Велосипед возила на економічний форум у Торонто делегація Мінекономрозвитку. Компанія вже отримує державну підтримку.

"Ми запроваджуємо також ініціативу підтримки участі у міжнародних виставках і ярмарках за допомогою коштів наших донорів, які у нас є", - каже заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська.

Нині компанія має партнерів у трьох європейських країнах. В Україні дерев'яні велосипеди не продаються через високу вартість - майже три тисячі євро. А ось за кордоном готові платити за продукт з українським прапором.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Українська компанія створює унікальні дерев'яні велосипеди

Українська компанія створює унікальні дерев'яні велосипеди

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація