В Криму досі не здолали високих цін на харчі, а деяких продуктів узагалі немає

В Криму досі не здолали високих цін на харчі, а деяких продуктів узагалі немає

У Криму зросла вартість продуктів та алкоголю

Охолодженої риби немає взагалі.

За півроку окупації Криму самопроголошена влада так і не змогла подолати дефіцит продуктів та ліків і зупинити їхнє здорожчання. Виправдовуються чиновники тим, що фури з українськими харчами по 3 дні стоять у чергах на кордоні, а російські – затримуються на поромній переправі. Найближчим часом ситуація навряд чи зміниться, бо починається сезон штормІв і постачання через море буде ще проблемнішим, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На прилавку сімферопольського гіпермаркету, де колись стояли десятки видів соку, нині – лише банка компоту. Соки в окупованому Криму дефіцит. Так само складно знайти в прлдажу дитячу молочку. Майже немає вибору цукерок, сиру та консервів. Акваріуми, де була жива риба, давно сухі. Охолодженої риби немає взагалі. З України її не пускають, з Росії – не довозять, бо тухне довгою дорогою.

Російські харчі, якими обіцяли нагодувати кримчан, виявилися значно дорожчими за українські, та і їх постачають з перебоями. Особливо тепер, коли на морі почався сезон штормІв і пороми часто простоюють. Українські ж фури на так званому кордоні з Кримом окупанти тримають по кілька діб. Зелений коридор, обіцяний самопроголошеним урядом, не працює. Тож забезпечити безперебійне постачання харчів у Крим влада не може. А шалених цін ніби не помічає.

Проте в управлінні статистики півострова констатують, що цІни зросли на все. Продукти, алкоголь, цигарки, вартість проїзду в транспорті, побутові речі, одяг та комуналка. Рекорди здорожчання б'ють ліки.

Не менш шокуючим стало стрімке здорожчання найманого житла в Криму. Через численних прикомандированих російських чиновників та силовиків оренда однокімнатної квартири, приміром у Сімферополі, нині коштує удвічі дорожче - до $ 400 за місяць.

Нагадаємо, що раніше у Росії шеф-кухарі елітних ресторанів почали готувати з "білоруського пармезану"

Кореспондент ТСН Ольга Дерев'янко.

В окупованому Криму зростає дефіцит продуктів та ліків

В окупованому Криму зростає дефіцит продуктів та ліків

Повʼязані теми:

Наступна публікація