В Одеському аеропорту викрили масштабну схему отримання хабарів

За одну зміну митники отримували до ста тисяч гривень.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили схему систематичного отримання хабарів працівниками митниці в Одеському міжнародному аеропорту.

Митники регулярно брали гроші у приватних підприємців, які експортували та імпортували товари через аеропорт, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, ціна за нескладання адмінпротоколів становила від 50 до 100 доларів США за кожне багажне місце. За попередньою інформацією, за одну зміну митники отримували до ста тисяч гривень.

Одного із працівників митниці правоохоронці спіймали на гарячому.

"Оперативники СБ України задокументували декілька епізодів одержання хабарів митниками в Одеському міжнародному аеропорту. Правоохоронці затримали одного з працівників митниці на робочому місці під час отримання тисячі гривень від комерсанта за безперешкодне вивезення цигарок та м'ясних виробів", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії. 

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що сумські митники "кришували" нелегальний імпорт на мільйони гривень. Зокрема, митники допомагали підприємцям ввозити тканини до країни без сплати обов'язкових платежів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація