В Україні цього року звільнять 50 тисяч чиновників – Яценюк

В Україні цього року звільнять 50 тисяч чиновників – Яценюк

Уряд запланував цього року скоротити п’яту частину чиновників / Фото: Независимая газета

Торік у державі вже звільнили 10% чиновників.

Минулого року в Україні скоротили 10% чиновників із державної служби. Цього року звільнять ще 20%, тобто майже 50 тисяч осіб.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень розповів прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Ми в грудні вже 10% чиновників скоротили. Наполовину скоротили кількість всіх інспекцій. Наполовину скоротили їхні функції. І не тільки скоротили їх, а зараз робимо європейську модель їхнього функціонування. І заборонили перевірки. Мені в Facebook написали, що зараз певні перевіряючі приходять перевіряти суб'єкти підприємницької діяльності. Я хочу звернутися до всіх, особливо до тих підприємців, до яких приходять. Женіть всіх цих перевіряючих в шию! За законом, заборонені перевірки", - сказав Яценюк.

Глава уряду уточнив, що нині готують рішення про створення нових контролюючих органів, які "відповідають європейському стандарту, які не ходять до підприємців, як по свячену воду, тільки з однією умовою – хабара взяти. Він же не приходить допомогти розвинути бізнес. Він приходить помогти самому собі і витягнути кілька копійок з кишені підприємця".

Арсеній Яценюк в ексклюзивному інтерв’ю ТСН-Тижню розповів, на які потреби піде кредит від МВФ

Арсеній Яценюк в ексклюзивному інтерв’ю ТСН-Тижню розповів, на які потреби піде кредит від МВФ

50 тисяч чиновників, тобто кожного п'ятого в державі, звільнять до кінця року.

"У цьому році ми теж плануємо суттєве скорочення державної служби. Йдеться про 20-відсоткове скорочення. Це близько 50 тисяч чиновників. Ідея полягає в тому, щоб скоротити кількість і підвищити якість за рахунок добору доброго персоналу за рахунок збільшення заробітних плат. Кількість чиновників ми скоротимо, а зарплатний фонд залишиться той самий. І той, хто добре працює, буде отримувати більше. Це повинні бути молоді, якісні, некорумповані люди", - уточнив прем'єр-міністр.

Повне інтерв'ю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка читайте на сайті ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація