В Україні оголосили припинення опалювального сезону

В Україні оголосили припинення опалювального сезону

В усіх регіонах України припиняється централізоване теплопостачання / Фото: УНІАН

Садочки, школи й лікарні поки що опалюються.

В усіх регіонах України припиняється централізоване теплопостачання, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Станом на 8 ранку 13 квітня в країні працюють 289 котелень (з 21 169). Зокрема, у Вінницькій області — 111, в  Закарпатській — 157, Кіровоградській — 8,  Сумській — 1, Чернігівській — 5 та 7 у місті Київ. Опалення соціальних об'єктів та житлових будинків у м. Енергодар Запорізької області здійснюється  за рахунок атомної електростанції", - зазначили у відомстві.

Серед об'єктів, які поки що опалюються - дошкільні заклади, пологові будинки, навчальні заклади та лікарні. Їхнє опалення триває у зв'язку із підтримкою санітарного режиму, пояснили в Мінрегіоні.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" закликав органи місцевої влади не зволікати з завершенням опалювального сезону у зв'язку з потеплінням ще 1 квітня. У компанії наголошували, що в умовах, коли більшість мешканців багатоквартирних будинків старої забудови не мають можливості індивідуально регулювати опалення в своїх квартирах, подовження опалювального сезону у теплі дні призведе до необґрунтованих витрат споживачів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація