В Україні підскочили тарифи на гарячу воду та опалення

В Україні підскочили тарифи на гарячу воду та опалення

Фото: УНІАН

Тарифи зростуть по-різному залежно від того, яке паливо використовують для виробництва тепла.

Відсьогодні в Україні подорожчала послуга з централізованого гарячого водопостачання та опалення.

Це пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів.

Повідомляється, що вартість 1 куб. м гарячої води залежить від підприємства, що надає ці послуги, а також від наявності електроенергії. У Києві постачанням гарячої води займаються компанії "Київенерго" і "Євро-реконструкція", а тарифи - на рівні 35-43 грн за кубометр.

Таким чином, вартість гарячої води від "Київенерго" з липня становитиме 83,1 грн за куб. м з рушникосушкою і 76,71 грн без рушникосушки. У постачальника "Євро-Реконструкція" тариф буде на рівні 71,83 грн і 66,37 грн відповідно.

Споживачі послуг від "Львівтеплоенерго" будуть платити відповідно 80,42 грн і 74,03 грн.  В Одесі вартість гарячої води збільшитися до 77,18 грн при наявності рушникосушки і до 71,37 грн без неї.

Крім того, НКРЕКП з липня майже вдвічі підвищила тарифи на теплопостачання. Вартість 1 Гкал тепла від компанії "Київенерго" для споживачів (за наявності квартирного або будинкового лічильника) збільшується з 657,24 грн до 1416,96 грн, а за відсутності приладів обліку вартість опалення одного квадратного метра приміщення обійдеться в 32,97 грн/місяць. 

Національна комісія затвердила нові тарифи на опалення та гарячу воду

Національна комісія затвердила нові тарифи на опалення та гарячу воду

Повʼязані теми:

Наступна публікація