В Україні по-новому формуватимуть тарифи на воду. Що це означає для споживачів

В Україні по-новому формуватимуть тарифи на воду. Що це означає для споживачів

Фото: УНІАН

Новий порядок набрав чинності з 6 травня.

Відсьогодні, 6 травня, в Україні почав діяти новий порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Нові правила, які Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила два місяці тому, сьогодні оприлюднили в "Офіційному віснику України".

Документ встановив єдиний детальний підхід до розрахунку тарифів підприємств. Водночас для споживачів це означає можливий перегляд і зростання цін у майбутньому, коли саме – невідомо.

Серед переваг – відтепер обслуговування, ремонт, повірка, демонтаж, транспортування та монтаж після повірки лічильників холодної води буде безкоштовною для абонентів багатоповерхівок. Витрати повністю поклали на надавачів послуг.

Нагадаємо, із 1 січня 2016 року почав діяти закон, відповідно до якого повірку та ремонт лічильників на газ, воду, електроенергію та тепло мають проводити за свій рахунок не споживачі, а надавачі комунальних послуг. Вони відповідають за своєчасність повірки, стежать за термінами проведення, мають письмово повідомити споживача про терміни проведення повірки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація