В Україні починають "кусатися" ціни на овочі

© УНІАН
Гроші 3 листопада, 11:02 2473 1
Додати до обраного
Вартість помідорів уже зросла в два з половиною рази.

Сезон дешевої української городини добігає кінця. Попереду – імпортна та вітчизняна теплична.

Коли очікувати стрибка цін на ринках, а також чому ціни на вітчизняні тепличні овочі майже не відрізняються від імпортних, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Скажімо, на столичному ринку вартість помідорів уже зросла від 10 грн за кілограм до 25-28 грн.

Щойно свіжа городина закінчиться, в хід підуть овочі зі сховищ. Та місць зберігання в країні небагато. Належать вони різним посередникам, які заробляють на цьому незначні гроші. А це, своєю чергою, відбивається на вартості продуктів.

Першими почнуть дорожчати овочі, які швидко псуються. Запаси перцю, наприклад, закінчаться у сховищах десь у середині листопада. Овочі з борщового набору здорожчають у середині грудня.

Потім на ринку з'явиться чимало овочів з теплиць та з-за кордону. Вартість імпортних овочів прив'язана до вартості долара, логістики та зберігання. А вартість вітчизняної тепличної продукції "кусається" через вартість тепличного вирощування в Україні – витрати на оплату праці, витрати ресурсів на виробництво цього типу продукції.

Ціна на овочі може значно зрости

Сніданок з 1+1 3 листопада, 09:40
Сезон дешевих українських овочів та фруктів добігає кінця. Попереду - імпортна та вітчизняна теплична продукція. Вартість імпортних овочів прив’язана до вартості долара, логістики та зберігання. А вартість вітчизняної тепличної продукції кусається через вартість тепличного вирощування в Україні.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Сніданок з 1+1 / ОЛ
Побачили помилку - контрол+ентер
Гроші 3 листопада, 11:02 2473 1
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
Вибір редакції