В Україні продають "чисті" паспорти під кредити всього за $ 500

В Україні продають "чисті" паспорти під кредити всього за $ 500

Фото: ТСН.ua

Прописку замовник може обирати на власний смак та розсуд.

Отримати прописку в Одеській мерії виявилось досить легко / Фото: ТСН.ua
В Україні набагато простіше і дешевше прописати безхатченка у Одеській мерії, аніж офіційно отримати паспорт, доводить сюжет програми "Гроші".

Як дізналися журналісти "Грошей" в Україні сотні тисяч людей, які не можуть отримати паспорти, і на них охоче заробляють усі, кому не ліньки. В офіційній установі вартість прописки, якщо ви не маєте власного місця проживання, складає близько $ 2000, однак мати справу з офіційними установами не завжди надійно – навіть за умови надання потрібних коштів можуть не прописати.

Набагато легше звернутись до неофіційних контор, які оформляють справжній український паспорт всього за добу і дешевше. Адреси таких ділків легко знайти в Інтернеті. Вони торгують втраченими паспортами, які за якихось причин не були засвічені в міліцейських базах.

"Якщо ви хочете паспорт для взяття кредиту, це буде коштувати більше $ 500, якщо паспорт на який ви не плануєте брати кредит - це в районі $ 300-400. Все залежить від того, чистий він чи ні. Чи був він в реєстрі вкрадених, втрачених і так далі", - кажуть у підпільній "паспортній" конторі.

Українські паспорти продають за ціною від $ 300 до $ 2000

Українські паспорти продають за ціною від $ 300 до $ 2000

"Чисті" паспорти не проходили за міліцейськими орієнтуваннями, інші десь вже можуть бути "засвіченими", можливо це паспорт втрачений, або належить загиблій людині, але вони залишаються справжніми документами громадянина України. В залежності від потреб в ньому роблять "необхідні коректування".

У такому псевдо-паспортному столі можна зробити собі і прописку за смаком, в залежності від побажання клієнта штамп про прописку можуть залишити чистим, тож вписати туди можна будь-яку адресу.

Нагадаємо, глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров вважає правильним здійснювати поїздки громадян Росії і України за закордонними паспортами.

Журналіст програми "Гроші" Ольга Вязенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація