В Україні слідом за доларом падають ціни на товари і путівки

В Україні слідом за доларом падають ціни на товари і путівки

В Україні дешевшають імпортні товари / Фото: УНІАН

В інтернет-магазинах перераховують вартість продукції за новим курсом.

В Україні слідом за доларом почала дешевшати імпортна продукція в інтернет-магазинах і поїздки в турагентствах.

Однак, якщо під час подорожчання американської валюти ціни підвищувалися по 2-3 рази в день, то зараз вони знижуються з великим запізненням, пишуть "Вести".

Так, сьогодні, 17 квітня, планують перераховувати вартість товарів за курсом 12 грн/$ в інтернет-магазинах Rozetka.ua і "Сокіл". Правда, бігти за покупками українці не поспішають.

"З квітня обсяги продажів впали в 2-3 рази. Але навіть коли ціни і знижуємо, ми не бачимо різкого збільшення попиту. Покупки роблять лише ті, кому товар потрібен терміново, і це предмети гострої необхідності. Всі інші клієнти зайняли вичікувальну позицію - розраховують на подальше здешевлення долара і товарів", -заявив власник інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечоткін.

А от туристичні агентства переходять на новий курс з запізненням на добу і додають до нього по 20-30 копійок. "У середу рахували вартість путівок по 12,45 грн/$, а в четвер, швидше за все, будемо по 11,6-11,7 грн/$. Відкат курсу, звичайно, додає українцям оптимізму, і дзвінки пішли, але не можу сказати, що був ажіотажний попит", - зазначила директор тур-оператора "Амі-вояж" Олена Піскунова.

За словами експертів, одноденного зниження курсу не достатньо для зміни споживчих настроїв. "Одного-двох днів недостатньо. Потрібно, щоб курс не тільки знижувався, але і досяг якоїсь стабільної позначки. От коли він буде стійким хоча б тиждень, можна буде говорити про збільшення інтересу до турів", - додав директор туроператора "Поїхали з нами" Олег Кулик.

Нагадаємо, що вчора гривня активно зміцнювала позиції на міжбанку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація