В Україні стали виробляти менше хліба

В Україні стали виробляти менше хліба
Гроші 13 липня, 2011, 16:47 1746 4
Додати до обраного
Українські пекарі через жостке державне регулювання цін змушені скорочувати виробництво хліба.

Хлібозаводи стали менше виробляти хліба, про що свідчать офіційні дані Держкомстату. Так, у 2010 р. було випущено 1,7 млн т хлібобулочної випічки, що на 5,5% менше показників 2009 року, коли виробничі показники галузі перевищили 1,8 млн. т.

Аналітики ринку вважають, що скоротити виробництво хліба основних гравців змушує: маленька рентабельність на "соціальний" хліб, дорожнеча сировини, проблеми з поверненням ПДВ у приватних виробників, велика частка тіньового ринку, зміни в уподобаннях українців і банальне вимирання населення.

За словами голови наглядової ради ВАТ "Концерн Хлібпром" Вадима Вишневського, виготовляти хліб легально стало фактично неможливо, і галузь змушена була йти в тінь.

"Тільки з початку року ціна на борошно зросла на 23-24%, у тому числі й борошно з державних інтервенційних ресурсів. При цьому ціна на масові сорти хліба змінилася зовсім незначно через жорстке державне регулювання. За деякими сортами виробництво просто збиткове", - констатує інший учасник ринку.

При цьому, скільки би не скаржилися хлібозаводи на своїх споживачів, які купують тіньовий хліб, і на жорсті урядові цінові рамки, вихід залишається один - продавати продукцію за межі України, запевняють учасники хлібного ринку.

Читайте також:

"Київхліб" і "Київмлин" повернуть у власність столиці

Київ за рахунок платників податків стримує ціни на хліб

Українські хлібокомбінати підвищать ціни на хліб

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Экономические известия / МС
Побачили помилку - контрол+ентер
Гроші 13 липня, 2011, 16:47 1746 4
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 4
Вибір редакції