В Україні стартував продаж ялинок: де та за скільки придбати легальну новорічну красуню

В Україні стартував продаж ялинок: де та за скільки придбати легальну новорічну красуню

В Україні стартував продаж ялинок: де та за скільки придбати легальну новорічну красуню

В Україні стартував продаж ялинок / Фото: УНІАН

Ціни коливаються від 60 до 150 гривень, залежно від висоти.

Напередодні в Україні стартував продаж ялинок. Цьогоріч, крім уже звичних пластикових чіпів, лісові господарства можуть позначати свої дерева і простими наліпками зі штрих-кодом. Так економлять більше, ніж половину грошей, що витрачали раніше на чіпування. Та на вартості ялинок це не позначилось, ідеться в сюжеті ТСН.19:30

На ялинковому базарі можна придбати ялинку чи сосну - від 60 до 150  гривень, залежно від висоти. І такі ціни в середньому по всіх лісових господарствах України. 

Те саме різноманіття – і в горщиках, попри те, що загальний попит на зрубані дерева останні кілька років падає. Екологічні ялинки в контейнерах стають дедалі популярнішими. Коштують трохи дорожче - від 50 до 300 гривень. 

Кожну зрізану сосну-ялину лісники маркують. 

Тим часом, на Київщині показують цьогорічну новацію. Замість пластикових чіпів, які були обов'язковими кілька років поспіль, білі наліпки - дешевше в два з половиною рази. Чіпляють її на верхівку чи на гілку ялинки прямо перед спилюванням. Рівний зріз - іще одна ознака законності ялинки, бо лісоруби давно вже ліс не рубають.

В Україні відкрились ялинкові базари

В Україні відкрились ялинкові базари

Лісники радять, що сосну можна купувати і зараз, а от ялинку поки що зарано. Аби достояла до Водохреща, варто приносити її до хати хоча б за 5 днів до новорічного свята. 

Слід зазначити, що на базарі маркування геть не таке, як показували в лісгоспі. У Держагентстві лісових ресурсів з рештою постановили, що бірки можуть бути будь-якими. Головне, щоб їх номер був у спеціальній базі. 

Раніше повідомлялося, що головна новорічна ялинка країни приїхала до Києва під звуки трембіти. 81-річна ялиця біла на метр вища від своєї попередниці й має 25 метрів заввишки.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Повʼязані теми:

Наступна публікація