В Україні уп'ятеро скоротять кількість територіальних органів фінансової інспекції

В Україні уп'ятеро скоротять кількість територіальних органів фінансової інспекції

В Україні уп'ятеро скоротять кількість територіальних органів фінансової інспекції

Фото: Фіртка

У відомстві проведуть переатестацію всіх працівників.

Уряд ухвалив рішення скоротити кількість регіональних органів Державної фінансової інспекції, яка після реорганізації стане Державної аудиторською службою. Замість нинішніх 27 терорганів утворять п'ять міжрегіональних – Північний офіс (м. Київ), Північно-східний офіс (м. Харків), Південний офіс (м. Одеса), Східний офіс (м. Дніпропетровськ), Західний офіс (м. Львів).

"Кадровий склад створених територіальних органів буде оновлено з урахуванням результатів оцінювання компетентності працівників. Зокрема, за ініціативи Мінфіну уряд уже затвердив граничну чисельність працівників Держаудитслужби на рівні 3,2 тис. осіб, в тому числі апарату – 520 осіб, територіальних органів – 2680 осіб, що зумовлено розподілом мережі об'єктів державного сектору, які підконтрольні Держаудитслужбі (0,6 тис. об'єктів підконтрольні центральному апарату, і 17,6 тис. об'єктів – територіальним органам)", – ідеться в повідомленні Міністерства фінансів.

Реорганізацію фінансової інспекції в аудиторську службу розпочали в жовтні 2015 року, аби "перейти від функцій контролю до аудиту, що буде націлений на запобігання нецільовому, неефективному використанню бюджетних коштів та майна, переорієнтування інспектування саме на значні фінансові порушення, а також забезпечення проведення ревізій виключно на основі ризиків".

Повʼязані теми:

Наступна публікація