В Україні вдвічі побільшало фальсифікату: підробляють навіть шампуні, мінералку та презервативи

В Україні вдвічі побільшало фальсифікату: підробляють навіть шампуні, мінералку та презервативи

В Україні вдвічі побільшало фальсифікату: підробляють навіть шампуні, мінералку та презервативи

Фото: Національна поліція України

Традиційно продовжують підробляти алкоголь, пальне та сипучі будматеріали.

Протягом останніх двох років в Україні почали вдвічі більше виробляти фальсифікованої продукції. Принаймні, про це свідчать виявлені факти після перевірок правоохоронців та органів контролю. Традиційно і масово підробляють алкоголь, дизпальне та сипучі будматеріали. Побільшало фальсифікованих шампунів, парфумерії, отрути проти шкідників, мінеральної води і навіть презервативів.

Про це зазначає речник департаменту захисту економіки Нацполіції Наталія Калиновська, пише "Сегодня".

Економічний експерт Павло Мельник оцінює нинішні обсяги підроблених товарів в Україні в мільйони доларів на рік і говорить, що багато товарів стали підробляти частіше.

"Сигарети, побутова хімія і алкоголь – чемпіони в рейтингу підробок", – уточнив аналітик.

Економіст Олександр Охріменко каже, що зараз люди частіше змушені купувати більш дешеві товари, тож цим користуються фальсифікатори.

У поліції розповідають, що часто виявляють підпільні цехи в різних містах і селах України. Наприклад, у Чернівцях знайшли склад, де було 100 тонн підробленого цементу з домішками крейди. Продукцію оцінили в 300 тис. грн.

А ось у Павлограді на Дніпропетровщині "накрили" нелегальний мінізавод із виробництва паливно-мастильних матеріалів. Виробництвом фальсифікату займалися 40 найнятих працівників, а місячний заробіток "підприємця" складав до 25 млн грн. Підроблене пальне він продавав бюджетним підприємствам області під виглядом продукції відомих марок.

На Львівщині днями затримали фуру, в якій була 21 тисяча пляшок фальсифікованої горілки на 1 млн грн.

У МВС додають, що відповідальність за виробництво фальсифікату загрожує покаранням від штрафу (17 тис. грн) до 12 років в'язниці (при використанні підроблених акцизних марок).

Нагадаємо, в Україні почнуть запроваджувати електронні акцизні марки на цигарки й алкоголь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація