В Україні відновили видачу "теплих" кредитів

В Україні відновили видачу "теплих" кредитів

Фото: УНІАН

На фінансування програми уряд виділив 100 мільйонів гривень.

Відучора, 6 жовтня, в Україні відновила роботу програма видачі "теплих" кредитів – на заходи, матеріали та обладнання із енергозбереження та енергоефективності. Ще наприкінці липня уряд передбачив на часткові компенсації отримувачам таких кредитів через державні "Ощадбанк" та "Укргазбанк" 100 млн грн.

"Українці, які візьмуть участь у програмі, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення тощо, отримають від держави безповоротну фінансову допомогу в розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів. Така компенсація надаватиметься і тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг", – зазначили в Держенергоефективності.

Умови участі ОСББ та житлово-будівельних корпоративів в урядовій програмі з енергоефективності залишили без змін. Їм належить 40-відсоткове відшкодування витрат на утеплення багатоповерхівки. Якщо до складу ОСББ входять субсидіанти, то сума відшкодування більша – у межах від 40% до 70%.

Програму видачі "теплих" кредитів банки призупинили з 6 липня – бо закінчилися гроші, які Кабмін передбачав на часткові компенсації.

Нагадаємо, в Україні запустили інтерактивну мапу місцевих програм здешевлення "теплих" кредитів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація