В Україні вперше за комунальні борги продали квартиру

В Україні вперше за комунальні борги продали квартиру

Фото: УНІАН

Це була лише перша ластівка і незабаром інші боржники можуть лишитися без житла.

В Україні вперше за комунальні борги пустили з молотка квартиру. У Луцьку власник двокімнатної квартири заборгував понад 40 тисяч за комірне і виконавча служба не змусила себе чекати. Квартиру продали на аукціоні за 450 тисяч гривень, йдеться у сюжеті Грошей.

Місцева влада переконує - це була лише перша ластівка, незабаром й інші мешканці Луцька можуть лишитися без даху над головою. Проте, переконує, виселятимуть лише віп-боржників.

Та попри обіцянки мера міста, першу квартиру відібрали в пенсіонера. Продали її значно дешевше за ринкову вартість, чоловіка залишили просто неба.

У столиці теж готуються до тотальних розпродажів. Кияни вже заборгували комунальним підприємствам майже 500 мільярдів гривень, тож претендентів на виселення багато. Після продажу квартири частина грошей йде на покриття заборгованості - залишок віддають власнику, а люди йдуть просто на вулицю. Та столичні чиновники божаться – малозабезпечених боржників чіпати поки не будуть.

Програма "Гроші" знайшла ідеального кандидата для виконавчої служби. Сто тисяч гривень – такі борги накопичила родина екс-генпрокурора Віктора Пшонки. Це борг лише за електроенергію. За гроші з продажу маєтку на майже тисячу квадратів можна покрити борги за комірне цілого району Києва.

А поки комунальники зволікають - зараз найголовніше не залишитися без кревно заробленого. Якщо у вас виникли борги, ви маєте право на виплату частинами. Якщо це не вихід - обов'язково зверніться за субсидією. І пам'ятайте - навіть якщо вашу квартиру вже продали, ви завжди можете оскаржити це в суді.

Як не втратити квартиру через несплату за комунальні послуги

Як не втратити квартиру через несплату за комунальні послуги

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація