В "Укргазвидобуванні" можуть змінити керівника, а саму компанію відправити на приватизацію – Яценюк

В "Укргазвидобуванні" можуть змінити керівника, а саму компанію відправити на приватизацію – Яценюк

Керівник "Укргазвидобування" Олег Прохоренко / Фото: УНІАН

Нещодавно в держкомпанії правоохоронці проводили обшуки.

На державну компанію "Укргазвидобування" найближчим часом чекає можлива зміна керівника. Нинішнього голову правління Олега Прохоренка можуть звільнити. Зазначимо, що його призначили в рамках одного з перших проведених в Україні відкритих кадрових конкурсів.

Про можливе звільнення прохоренка під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає УНІАН. Також він уточнив, що "Укргазвидобування" можуть відправити на приватизацію. Позаяк компанія представляє значний інтерес.

"Я знаю, що відбувається. Вашу компанію ("Укргазвидобування") хочуть прихопити, а вас (керівника Прохоренка) – поміняти. Я все знаю. Йде війна за потоки, йде війна проти керівників, які борються за прозорість", – наголосив Яценюк.

Він нагадав, що Держфінінспекція заявила про перешкоди, які фіксуються під час перевірки "Укргазвидобування", і закликав керівника держхолдингу пустити аудиторів на підприємство й дати їм можливість здійснити їхні функції.

Нагадаємо, голова правління найбільшої української газодобувної компанії ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко отримує щонайменше 398 тисяч гривень на місяць.

В Національному антикорупційному бюро України раніше розповіли, що нині розслідують афери із мільярдними збитками на державних підприємствах. Лише оборудки "Укргазвидобування" коштували бюджету мільярд гривень. Нещодавно правоохоронці провели обшуки в офісах цієї компанії.

"Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсягу видобутку вуглеводнів в країні становить 70%. 100% акцій компанії належить державному енергохолдингу "Нафтогаз України".

Повʼязані теми:

Наступна публікація