В "Укроборонпромі" порахували суму експортних контрактів на виготовлення озброєння

В "Укроборонпромі" порахували суму експортних контрактів на виготовлення озброєння

Цех Київського бронетанкового заводу / Фото: УНІАН

У 2016 році концерн також збільшить виробництво нової техніки для української армії.

Протягом 2015 року державний концерн "Укроборонпром" підписав контрактів на експорт військової продукції та озброєння на 1,3 млрд доларів США.

Про це в ході першого в Україні інвестиційного форуму з питань оборони і безпеки повідомив гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов, пише УНІАН.

У 2016 році оборонні підприємства, що входять до концерну, також будуть виконувати замовлення на виробництво нової техніки для Збройних сил України. Раніше Романов уточнив, що завантаження концерну складає всього 40%.

В оборонному замовленні на 2016-й пріоритетним напрямком буде розробка і виробництво вітчизняних сучасних ракетних комплексів, важкої гаубичної артилерії, засобів протиповітряної оборони і зв'язку, а також нових зразків бронетанкової техніки. Про це розповів секретар Ради безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Держбюджет-2016 передбачає фінансування оборонного сектора України на понад 110 млрд грн. Зокрема, бюджети Міноборони і МВС збільшені на 21% – до 55,6 млрд грн та 40,8 млрд грн відповідно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація