Вартість газу для промспоживачів у листопаді зросте

Вартість газу для промспоживачів у листопаді зросте

Фото: Укртрансгаз

"Нафтогаз України" з 1 листопада підвищить ціну на газ для промислових споживачів на 16%.

НАК "Нафтогаз України" з 1 листопада підвищить ціну на газ для промислових споживачів на 1,036 тис. грн, або на 16% – до 7,38 тис. грн за 1 тис. куб. м.

Про це повідомляється на сайті "Нафтогазу".

Згідно з повідомленням, ціна газу для інших споживачів збільшена на 15% – до 8,182 тис. грн за 1тис. кубометрів.

"Нафтогаз України" сьогодні опублікував цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання, які діятимуть з 1 листопада 2016 року. З детальними умовами пропозицій пропонується ознайомитись на сайті.

Зазначається, що запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з Нафтогазом та складають від 6 150 до 6 819 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування).

Наголошується, що "Нафтогаз" поставляє газ постачальникам із спеціальними обов'язками для подальшої реалізації населенню за регульованою оптовою ціною 4 942,40 грн за 1 тис. куб. м (без врахування ПДВ, торгової націнки роздрібного постачальника та витрат на транспортування).

Нагадаємо, 16 жовтня стало відомо, що Україна зупинила закачування газу в ПСГ і розпочала його відбір.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник прес-служби держкомпанії "Укртрансгаз" Максим Білявський.

За інформацією Білявського, наповненість українських ПСГ складає 48%. Всього було закачано 6,3 млрд куб. м газу, а у ПСГ зберігається 14,7 млрд куб. м блакитного палива.

Держчиновники запевняють, що наявних запасів газу та вугілля вистачить, аби не було перебоїв із тепло- та електропостачанням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація